SEPT - NOV 2022

Verdorring

Ton Munsters exposeert momenteel vijf levensgrote beelden en enkele voorstudies, getiteldVerdorring’. Over het ontstaan van deze beelden zegt ze: “De beelden zijn tot stand gekomen vanuit mijn persoonlijke beleving ten aanzien van de ‘verdorring’ die plaatsvindt bij het ouder wordende menselijk lichaam en in toenemende mate in de achteruitgang van het geestelijk functioneren: onze sprankelende geest ‘verdort’!”

Al zowat haar hele leven heeft de beeldende kunst haar interesse gehad. Door de jaren heen heeft ze meerdere cursussen en workshops in tekenen en schilderen gevolgd totdat ze in 2009 begon aan de kunstacademie in Neerpelt. Na de 7-jarige opleiding schilderen, is zij aan dezelfde kunstacademie met beeldhouwen begonnen. Onlangs - na 5 jaar opleiding - is ze daar afgestudeerd.
Ton hierover: “De eerste jaren van de opleiding heb ik meestal naar waarneming gewerkt, terwijl Jan Cox, de leraar, me steeds bleef stimuleren om vrijer te gaan werken en los te komen van mijn vaste patroon. Ik voelde wel dat er ‘iets meer’ nodig is om het ook voor mijzelf interessanter te maken, maar het heeft lang geduurd eer ik uiteindelijk mijn schroom kon overwinnen en blij kon zijn met het werkje dat in corona-tijd ineens ontstond. Het gaf een beeld van wat ik in mijn persoonlijk leven als verborgen onvermogen voor groei van leven vermoedde en wat ik aantrof als een ‘verdord’ klimaat.”.

Het liefst werkt ze in een directe taal met boetseerwas of in gips, zoals bij deze grote beelden.

foto: Jos Smeets

 

 

Contact

Cultuurhuis Bergeijk
Domineestraat 8a
5571 EJ Bergeijk
Route

Tel: +31 (0)497 558589
info@cultuurhuisbergeijk.nl

Bezoek

Donderdag t/m zondag, 13:00-17:00 uur

Basisschool kinderen: gratis
vrienden van Eicha: gratis
13 t/m 18 jaar: €3,00
museumkaarthouder: €3,00
volwassenen: €5,-

Tickets