Het Cultuurhuis verzorgt educatief aanbod voor basisschoolkinderen en organiseert workshops voor de jeugd.

Foto: Ingrid van de Ven

Overgisteren
Dit project is bedoeld voor kinderen van groep 1 en 2. Met ‘Overgisteren’ gaan de kleuters op bezoek bij het Cultuurhuis en creëren ze in de klas hun eigen museum. Het begint bij een leskoffer die de leerkracht op straat ‘gevonden’ heeft en naar de klas meeneemt. Van wie zou de koffer zijn? De kinderen maken de koffer open en vinden allerlei bekende en onbekende voorwerpen. Oude voorwerpen, zoals een tol, klompjes en een zakje muntjes. Maar ook gereedschap, bijvoorbeeld een duimstok, witte stoffen handschoentjes en een vergrootglas. Tot slot vinden ze een folder van het museum. Er is maar één conclusie mogelijk: dit is de koffer van een museummedewerker! De vondst van de koffer is voor de kleuters het begin van een ontdekkingstocht naar de begrippen 'museum', 'vroeger' en 'bewaren', met als hoogtepunt een bezoek aan het Cultuurhuis. Algemene inhoudelijke leerkrachtinformatie vind je hier.

Leskisten
Voor de groepen 3 t/m 8 is een Romeinse en Middeleeuwse leskist beschikbaar. Deze leskisten zijn gevuld met prachtige voorwerpen, replica’s, docentenhandleiding, documentatie, lesbrieven en opdrachten. Naar keuze kunnen leerkrachten met leerlingen een thema kiezen zoals eten en drinken, schrift, kleding etc. Wil je als docent een impressie van hoe het werkt? Kijk naar de online instructie van de Romeinse leskist.

Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact op voor algemene informatie over educatie en het reserveren van materialen.

Contact

Cultuurhuis Bergeijk
Domineestraat 8a
5571 EJ Bergeijk
Route

Tel: +31 (0)497 558589
info@cultuurhuisbergeijk.nl

Bezoek

Donderdag t/m zondag, 13:00-17:00 uur

Basisschool kinderen: gratis
vrienden van Eicha: gratis
13 t/m 18 jaar: €3,00
museumkaarthouder: €3,00
volwassenen: €5,-

Tickets

Laatste nieuws