DEC 2022 - JAN 2023

Bart Koertshuis fotografie - Nina Verhoeven keramiek

Nina Verhoeven: “In 2008 ben ik gestart aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk richting Monumentaal/Mixed Media. Een belangrijk element in mijn werk is de herhaling van een motief waardoor een duidelijke structuur en ritme ontstaat. Werken ontstaan ook vaak toevallig vanuit probeersels die anders uitpakken als voorzien."

Bart Koertshuis is in 2011 afgestudeerd als deeltijdstudent aan de kunstacademie AKV/St Joost in Breda/Den Bosch. Hij maakte onder meer foto's van De Ploeg, het park en de vrijwilligers die er werkten. Nina: "Ik heb Bart leren kennen in de Ploeg waar ik destijds coördinator van Rietveld & Ruys was en met de Academie exposeerde. Hij heeft prachtige foto’s van mijn exposities gemaakt en was voornamelijk onder de indruk van mijn Maria’s en het verhaal van mijn oma erachter. Dit resulteerde in een gezamenlijk project over Maria en haar kracht. Bart is met een Mariabeeldje op pad gegaan en heeft een fotoserie gemaakt en ik ben verdergegaan met keramiek.”

In 2017 besloten ze samen een expositie te organiseren. Helaas is dat destijds niet meer gelukt. Bart Koertshuis kwam dat jaar te overlijden. Na contact met Marian Schmitz, partner van Bart, is het vijf jaar later alsnog een feit: Bart en Nina exposeren samen.

De expositie loopt t/m zondag 5 februari

 

foto's: Jan Biessen

 

 

Contact

Cultuurhuis Bergeijk
Domineestraat 8a
5571 EJ Bergeijk
Route

Tel: +31 (0)497 558589
info@cultuurhuisbergeijk.nl

Bezoek

Donderdag t/m zondag, 13:00-17:00 uur

Basisschool kinderen: gratis
vrienden van Eicha: gratis
13 t/m 18 jaar: €1,50
museumkaarthouder: €1,50
volwassenen: €3,-

Tickets