10, 17 en 31 juli 2022

Tijdens de expositie 'over wijn en bier' vertelt Peter van der Zanden van wijngaard De Zandberg graag over zijn biologische wijnen. Peter geeft op drie zondagen uitleg over het proces van wijn maken en laat je proeven van diverse wijnen van zijn wijngaard. Dit is onderdeel van de reguliere museumentree.

De Zandberg is een unieke plek in Bergeijk tegen de bosrand en open velden tussen Bergeijk en Riethoven. Hier startte Peter van der Zanden in 2008 zijn wijngaard: "Het stuk land aan de Riethovensedijk hadden wij al een aantal jaren in eigendom en lag braak. Ik heb enkele cursussen wijnbouw gevolgd in Nederland en België. Eigenlijk had ik vroeger al interesse in alles wat groeit en bloeit, dus het biologisch telen van druiven was zo gek nog niet."

In 2008 werden de eerste druivenstokken aangeplant, met schimmeltolerante rassen en rassen die vroeg rijp zijn in ons Nederlandse klimaat: Cabernet Cortis, Rondo en Solaris. In de jaren daarna werden ook de rassen Salomé, Johanitter en Bristaler Muskat, Cabernet Cantor en Souvignon Gris aangeplant.

Foto's: De Zandberg

Foto's: Edwin van Onna 

Contact

Cultuurhuis Bergeijk
Domineestraat 8a
5571 EJ Bergeijk
Route

Tel: +31 (0)497 558589
info@cultuurhuisbergeijk.nl

Bezoek

Donderdag t/m zondag, 13:00-17:00 uur

Basisschool kinderen: gratis
vrienden van Eicha: gratis
13 t/m 18 jaar: €3,00
museumkaarthouder: €3,00
volwassenen: €5,-

Tickets

Laatste nieuws