Beleefroute (t/m september 2023)

De Ploeg in vogelvlucht

Ga buiten op pad en ervaar de geschiedenis van 100 jaar De Ploeg in 36 grote fotokaders! Het is een mooie wandeling van theater de Kattendans via de Rietveldabri en het park van Mien Ruys naar Rijksmonument De Ploeg. Of andersom. 

De foto's herinneren aan het roemrijke verleden van Weverij De Ploeg. Je waant je even terug in de tijd. Behalve historische foto’s, kom je oude reclames en dessins van Ploegstoffen tegen en krijg je een idee van de collectie van de huidige Ploeg in Aarle-Rixtel. Met fotocollages wordt ook de renovatie van Rijkmonument De Ploeg naar het huidige bedrijfspand van Bruns in beeld gebracht. Bijzonder is verder de deelname van de Kattendans. Als gemeenschapshuis en theater is De Kattendans ontstaan vanuit Stichting Gemeenschapswerk dat sterk met De Ploeg verbonden was.

De route is gratis te bewandelen! Een informatieblad met toelichting en route is verkrijgbaar bij Cultuurhuis Bergeijk. Of sleep de routekaart onderaan deze pagina naar het bureaublad van uw computer.

Met dank aan: Bruns, De Ploeg, De Kattendans, Wilvo, Anders van Smaak, Centrum Bergeijk, Visit Bergeijk, Willem Witteveen, Textielmuseum Tilburg, Jouwwoonplaatsindepicture

Foto's Jan Biessen

Contact

Cultuurhuis Bergeijk
Domineestraat 8a
5571 EJ Bergeijk
Route

Tel: +31 (0)497 558589
info@cultuurhuisbergeijk.nl

Bezoek

Donderdag t/m zondag, 13:00-17:00 uur

Basisschool kinderen: gratis
vrienden van Eicha: gratis
13 t/m 18 jaar: €1,50
museumkaarthouder: €1,50
volwassenen: €3,-

Tickets